Henry’s Pubin ensimmäiset tuopilliset nautittiin tapaninpäivänä 1970. Silloinen yrittäjä Heikki Pesonen saapui ravintolan avajaisiin näyttävästi hevoskyydillä ja avasi Pubin ovet kansalle.

Nyt vajaa 50 vuotta myöhemmin, Henkasta voidaan sanoa Mr. J. Walkeria lainaten – still going strong.
Henry’s Pub sai loistavan vastaanoton. Pubista kehkeytyi meille kaikille oma olohuoneen jatke, joka valitettavasti piti välillä aamuyöksi sulkea lainsäädännön niin julmasti määrätessä. Mutta onneksi jokaista yötä seuraa uusi päivä, jolloin ovet voi jälleen avata.

Jokainen lapsi, myös lempilapsi, varttuu ja kokee oman murroskautensa. Henrylle se sattui vuosien 1987 – 1989 välille.
Silloin tehtiin yli vuoden kestävä remontti, jolloin pubi siirtyi katutasosta kellariin kiinteistön vaihtumatta. Ovet avattiin jälleen 27.3.1989. Ilmettä oli hieman muutettu säilyttäen samalla ryhdikäs eleganttisuus.

Ravintola-alalla oli tuon siestavuoden aikana tapahtunut paljon, eikä uusi aloituksemme mennyt aivan tuubiin. Oli ryhdyttävä miettimään uutta liikeideaa ja toimintatapaa. Asiakkaiden ansiokkaalla avustuksella saimme selville, mitä muutoksia kaivattiin, ja näin pääsimme muokkaamaan Henry’s Pubin jälleen olohuoneeksi, joka se oli aina ollut.

Keittiö ja Pubin kuuluisa ruoka saivat väistyä. Ravintolan suurempi puoli siirtyi pelkästään ilta- ja yöelämän palvelukseen ja asiakaskunnaksi valittiin opiskelijat.
Henkasta tuli selkeästi musiikkipubi. Pienempi puoli eli viinibaari jatkoi omaa eloaan entisten vanhan Pubin asiakkaiden kanssa.

Pubi jakautui tavallaan kahtia: opiskelijoiden ja nuorison illan menomestaksi ja vanhemman väen alku- ja loppuillan istumis- ja janonsammuttamispaikaksi.

Elävä musiikki on kuulunut olennaisena osana Henry’s Pubin liikeideaan vuodesta 1989 lähtien. Alussa tarjontaa oli harvakseltaan ja esiintyjätkin olivat tuntemattomampia suuruuksia. Kysynnän kasvaessa olemme lisänneet tarjontaa sekä määrällisesti ja laadullisesti.

Elävän musiikin illoiksi ovat vakiintuneet KE-LA, mutta on silloin tällöin livemusiikkia tarjolla myös sunnuntaisin, maanantaisin ja tiistaisinkin.

Henkassa ovat aikojen saatossa konsertoineet useimmat suomalaiset nimibändit.
Suurimpia kassamagneetteja vuosien varrelta ovat olleet mm. Eppu Normaali, Tehosekoitin, Don Johnson Big Band, Poets Of The Fall, Kotiteollisuus sekä Ismo Alanko.

Henry’s Pub on aina tarjonnut mahdollisuuden myös paikallisille bändeille näyttää osaamistaan. Henkan lavalta ovatkin maailman turuille ja toreille ponnistaneet esim. Verjnuarmu, Turmion Kätilöt, Tarot ja viimeisimpänä hard rock-yhtye Block Buster.

Henry’s Pub perustettiin Tampereelle vuonna 1997, jossa se on saanut paikkansa paikallisten sydämissä.
San Diego sai oman Henkkansa vuonna 2000, ja neljäs Henry’s Pub avattiin Helsinkiin lokakuussa 2006.

Haluatko tietää lisää – ota yhteyttä!