yla
header
banner
oikea
SUPPORT YOUR LOCAL LIVE MUSIC! Kuopiosta tulee tänä päivänä niin paljon laadukasta musiikkia että päätimme omistaa taas koko elokuun pelkästää paikalliselle livemusiikille. Äänestä sinä jaloillasi ja tule kannustamaan savolaisia heimoveljiä!

To 25.8.2016
BLUE ACID
FEEDING LIES
Koe elämäsi raikastavin happosade. Blue Acid tarjoaa omalaatuisia lyriikoita, kaikensorttista kitarointia ja rumpuilua, jota Lars ei vieläkään ymmärrä. Kaikken tämän tuloksena syntyy rock musiikkia, mitä et kuule mistään muualta. Feeding Lies soittaa modernia rockia metallivaikutteilla ja energisella lavashow:lla höystettynä. Tuu kattomaan jos et usko. Vapaa pääsy!

Pe 26.8.2016
KUOLIO
RISTO
Kuolion “Miehen Kuolema” LP+CD:n levynjukaisukeikka. Kuolio on muusikko ja liikunnallinen filosofi, jonka teokset ovat häiritseviä ja kantaaottavia. Kuolio käsittelee teoksissaan ihmistä biologisena olentona ja fyysisenä partikkelina. Levy on samalla soundtrack samannimisestä musikaalista, jonka Leea Klemola ohjasi Tanssiteatteri Minimille. Samassa illassa soittaa soolona Risto Ylihärsilä. Risto on tunnettu laulaja ja lauluntekijä, joka on saanut mm. Teosto-palkinnon v. 2014. Risto on tunnettu radikaalista ja omaperäisestä tyylistään. Hän on tehnyt myös yhteistyötä mm. Ville Leinosen ja Kari Peitsamon kanssa. Risto soittaa myös Räjäyttäjät-yhtyeessä. Liput 5€, ennakkoliput myy LIVETO.FI tästä linkistä!

La 27.8.2016
TEDDY BEAR DOCTORS
RETARDS ON THE RUN
Teddy Bear Doctors, tuttavallisemmin Teddyt, on 5-henkinen bändi Kuopiosta, joka pitää sisällään laulajan, kaksi kitaristia, basistin ja toisen basistin (rumpali). Tyylisuuntana menevääkin menevämpi action/punk- rock. Bändi on ollut pystyssä marraskuusta 2011 alkaen. Teddyt ovat parhaillaan tekemässä kokopitkää albumia, jonka tulisi ilmaantua kuunneltavaksi syksyn mittaa. Muutama sinkkulohkaisu on tulevalta levyltä tehty, Fill My Head sekä Nice Personality, joita voi kuunnella Facebook sivuiltamme löytyvistä linkeistä. Keväällä 2014 perustettu, nuorekasta vaihtoehtonapalmia sylkevä Retards On The Run on niittänyt mainetta jo mm. Ääni ja vimma -kilpailussa, sekä Kuopion omassa bändikisassa. Henry's Pubin lavalla orkesterilla on kotikenttäetu, joten takuutiukka keikka luvassa! YouTubessa myös kehuttu Cargo Cult -promo! Vapaa pääsy!

Ke 31.8.2016
TOCORNAL
Tocornal, Kuopion kuumin, vauhdikkain ja vaarallisin rockbändi pistää pystyyn tajunnan räjäyttävän twerkki-shown ensimmäisen studiosinglensä ja musiikkivideon kunniaksi. Bändi on ainakin jo kruunattu vuoden 2016 eniten Henkassa esintyneeksi bändiksi mutta kerta kiellon päälle, eihän meistä vaan voi saada tarpeeksi. Vapaa pääsy!

Pe 2.9.2016
THE 69 EYES
The 69 Eyesin 11. studioalbumi ”Universal Monsters” on kaupoissa. Johnny Lee Michaelsin tuottama levy jo kerännyt hyviä arvioita; Saksan maineikas ORKUS-lehti valitsi sen jo kuukauden levyksi. Palstatilan lisäksi bändi on myös nähty samaisen Orkuksen sekä niin ikään saksalaisen Sonic Seducer-lehden kansina uuden levyn myötä. ”Hämmentävää saada tällaista huomiota pitkästä aikaa. Mukavaahan se on sitten painua perään keikoille,” kommentoi laulaja Jyrki 69. Liput 15€, ennakkoliput myy LIVETO.FI tästä linkistä!

La 3.9.2016
HENRY'S DISCO INFERNO EXTRAVAGANZA
Tänään ei jäädä vatuloimaan kotisohville, kun Henry´s Disco Inferno Extravaganza valtaa jälleen Henry's Pubin! Musiikista vastaa MC Motherfunker -salanimen alla operoiva DJ-jumala, joka pitää huolen siitä että levylautaset pyörivät ja tanssijalat tamppaavat aina yön pikkutunneille saakka! Vapaa pääsy!

Ti 6.9.2016
FREESTYLETIISTAI feat. KRISO
Freestyletiistaille vieraaksi tulee räppäri, mutta myös kova biitintekijä KRISO soittamaan tekemiään taustoja. Näitä olet kuullut hänen omissa biiseissään sekä mm. Aren levyillä. Kaikille avoin Open Mic. Osallistujat palkitaan. Juontajana MC Niko Nova. FTK DJ:t klo 21-04. Vapaa pääsy!

Ke 7.9.2016
MUTKAN KASTAJAISET
Yksityistilaisuus klo 19-21, sen jälkeen vapaa pääsy kaikille!

To 8.9.2016
IHANA LEIJONA
MM-95 nevö forget. Sinä vuonna en ollutkaan enää ainoo mun ikänen joka kuunteli Wigwamia. Krogeruksella ja Ristolla oli progebändi Progerus. Vanhempia jätkiä, jotenkin pääsin soittaan niiden kaa ja laitoin putkivahvistimen niin lujalle kuin pystyin ja soitin parhaan äänen jonka osasin. Se teki vaikutuksen, taisivat ajatella että ihan kova jätkä. Krogeruksen kanssa oon soittanut siitä lähtien koko ajan, Ristoo näin aika harvoin. Meillä tais olla joku naissotkukin, mutta sellasta se on kun nuoriso villiintyy. MM-95, siitä on jo kakskytä vuotta, ja nyt mä tein nipun suomenkielisiä biisejä. Silleen viattomasti kuin ysiviis. Kun esikuvat olivat Zeput, Zappa ja Zipelius. Aika romanttisia viisuja. Antaa olla, ihanaa. Ihan kuin -95. Ekana pyysin bändiin Haaviston Ollia. Mä tutustuin steel-idoliini Olliin jo parikymppisenä. Olin kyllä tosi ilahtunut, kun tajusin että sekin rakastaa Wiguja. Ja Zappaa. Krogeruskin mukaan, muistin Wigut. Siitä muistin Riston. Ai kuinka hieno pari, Olli ja Risto, ajattelin. Enkelin siiveniskuja stilikalta höystettynä Riston synteettisellä vieraantuneisuudella. Vaikka tekee kipeää, ei haittaa. Sitten tarvittiin vielä yks jätkä joka ei oo kuunnellu Wiguja. Kämäräisen Jaakko, soittaa ja laulaa upeasti ja ollaan Uusivirran bändissä touhuttu paljon. No niin, hyvä moni-ilmeinen ryhmä. Nyt huudetaan. Liput 8€, ennakkoliput myy LIVETO.FI tästä linkistä!

Pe 9.9.2016
SHIRAZ LANE
Yksi kotimaisen hard rockin tämän hetken suurimpia lupauksia, Shiraz Lane, julkaisi viimein debyyttilevynsä 15 huhtikuuta. Nuorten vantaalaismiesten vuonna 2011 perustama kokoonpano ammentaa vaikutteita Skid Row’n ja Guns N' Rosesin kaltaisilta jättiläisiltä, mutta tuottaa omanlaista, bändin kovaan nosteeseen kimmonnutta soundia. Liput 8€, ennakkoliput myy LIVETO.FI tästä linkistä!

La 10.9.2016
FAARAO PIRTTIKANGAS JA KUHMALAHDEN NUUBIALAISET
Faarao Pirttikangas, eli Faranki, eli Cosmo Jones Beat Machinen laulaja Pekka Pirttikangas, sekä maanmainio bändinsä Kuhmalahden Nubialaiset tarjoavat vihdoin uutta albumia tiskiin. Syksyllä 2016 ilmestyvä kolmas kokopitkä ”Papyloonin Barbecue” on verkkaiseen tahtiin kasattu läpileikkaus Pyramidi-studioilla äänitetystä tuoreimmasta repertuaarista, jota on lähivuosien saatossa jo lavoillakin kuultu. Ruosteista blues-punk-zydeco-kupletti-skronkkia tulee taas horisontin koko leveydeltä huippukämäisillä hifi-lofi soundeilla tanssilattioita naarmuttamaan. Liput 5€, ennakkoliput myy LIVETO.FI tästä linkistä!

Ke 14.9.2016
ASYLUM 8
AMONG THE PREY
Asylum 8 seilaa nakkiveneellä jallumeressä ja veivaa kuolonkäryistä diskoheavya. Among The Prey yhdistelee musiikissaan modernia ja perinteistä melodista death metallia huutovokaaleilla mieleentarttuvien kitaramelodioiden kera. Vapaa pääsy!

To 15.9.2016
ILJA TEPPO YHTEISÖ
VILLE KARTTUNEN
Joensuulaisen musiikin ilta. Joensuusta kotoisin olevat laulaja-lauluntekijät Ilja Teppo ja Ville Karttunen tekevät elo-syyskuussa lyhyen Joensuulaisen musiikin ilta -kiertueen. Tänä keväänä ensimmäisen sooloalbuminsa ”Kokematon kulkuriksi” julkaissut Teppo soittaa keikat kuusihenkisen Ilja Teppo Yhteisö -yhtyeensä kanssa. Viime vuonna soolodebyyttinsä ”Lätäkköarkisto” julkaissut Karttunen puolestaan esiintyy yksin. Vaikka Teppo ja Karttunen ovat julkaisseet omien nimiensä alla vasta yhdet levyt, löytyy miesten taustalta pitkä ura musiikin parissa. Ilja Teppo on tunnettu ahkerasti Suomea kiertäneestä, moderneja kupletteja soittavasta Kaukolasipartio-yhtyeestä, joka on esiintynyt täysille saleille myös Jaakko Teppo -musikaaleissa. Ville Karttunen puolestaan tunnetaan kuusi albumia julkaisseesta ja satoja keikkoja tehneestä Ukkosmaine-elektroduosta sekä Emma-ehdokkaanakin olleesta Hullut Hattuset -lastenmusiikkiyhtyeestä. Vapaa pääsy!

Pe 16.9.2016
COSMO JONES BEAT MACHINE
THE BRATS
THE COUNTRY DARK
Ylistetyn Skunkadelicatess-levyn julkaissut tundraboogieyhtye Cosmo Jones Beat Machine palaa pienen tauon jälkeen. Yhtye pikku hiljaa kasailee materiaalia uudelle levylleen ja huhutaan, että studioon olisi matka. Illan ikämiesosastolla nähdään ilahduttava paluu rock´n´rollin vaaralliseen ja alati pahamaineiseen maailmaan. Kuopion stoogesit eli The Brats tekee tehokkaan mutta näyttävän paluun takaisin kehiin ja soittelee muutaman keikan Suomessa. Jos haluatte savolaista kieroutta ja perverssiyttä tuuban täydeltä, varokaa mitä haluatte, sillä niin ikään Kuopiosta saapuva The Country Dark antaa teille suoraan isän kädestä paljaille kannikoille niin raikaa. Liput 10€, ennakkoliput myy LIVETO.FI tästä linkistä!

La 17.9.2016
JUICE NORMAALI
THE COTARDS
Juice Normaali on niin typerä nimi yhtyeelle, että se jää päähän kertaheitolla. Niin jäävät myös yhtyeen kappaleet. Eikä tämä olekaan ihme, sillä bändissä musisoivat henkilöt, jotka osaavat tarttuvien biisien kirjoittamisen jalon taidon. Juice Normaali kun on Teemu Bergmanin (Pää Kii, Kakka-hätä 77), Joni Ekmanin (Lähtevät Kaukojunat, Achtungs), Mikko Siltasen (Räjäyttäjät, Talmud Beach) sekä Tasaraha-Antti Leppäniemen (Lapinpolthajat, The Heartburns) uusi kokoonpano. The Cotards on simppeli ja alkukantainen nelihenkinen punk-bändi, jonka jäsenet ovat ryömineet yhteen Kuopion eri kolkista. Yhtyeen soundit hönkivät '70- '80 -lukulaisen jenkkipunkin katkua, ja biisit iskevät pärstääsi kuin karu totuus Joulupukista pikkupojan ajatusmaailmaan. Vapaa pääsy!

To 22.9.2016
VIRVE ROSTI
Virve Rosti vietti vuonna 2014 40-vuotistaiteilijajuhlavuottaan. Ikinuori energiapakkaus on kiertänyt viihdyttämässä lauluillaan suomalaisia jo viidellä vuosikymmennellä ja hän keikkailee edelleen aktiivisesti. Syksyllä 2015 Virve nähtiin Vain elämää-ohjelmassa. Juhlavuoden kunniaksi syksyllä 2014 julkaistu 10. soololevy, Pitkästä aikaa, on elämänkokemuksien makuinen, monipuolinen julkaisu. Tämä kriitikoiden ylistämän albumin materiaalit soivat ahkerasti niin radiossa kuin estradeilla: ”Kovinkaan monen suomalaislaulajan ääni saati habitus ei tähän materiaaliin riittäisi. Rostille tämä kaikki on täysin luontevaa”, kirjoitti Helsingin Sanomien Mari Koppinen. Keikoilla kuullaan tietysti myös vanhat superhitit: Kun Chicago Kuoli, Tuolta Saapuu Charlie Brown, Oon Voimissain, Sata Salamaa, Leikitään jne. Liput 14€, ennakkoliput myy LIVETO.FI tästä linkistä!

La 8.10.2016
VESTERINEN YHTYEINEEN
Toinen singlelohkaisu tulevalta viidenneltä levyltämme, jonka nimi on Kirottu yksinäisyys, on nyt kuultavissa mm. Spotifyssa ja videotakin löytyy Youtubesta. Levy julkaistaan lokakuussa. Liput 15€, ennakkoliput myy LIVETO.FI tästä linkistä!

Pe 14.10.2016
JULIET JONESIN SYDÄN
Juliet Jonesin Sydän on vuonna 1980 perustettu alun perin Ruukkilais-oululainen rock-yhtye. Yhtye on julkaissut kymmenen albumia vuosina 1985–1996. Yhtyeen nimi tulee samannimisestä sarjakuvasta. Liput 20€, ennakkoliput myy LIVETO.FI tästä linkistä!

To 20.10.2016
PROFANE OMEN
Lahtelainen deathrockia soittava Profane Omen lähtee tien päälle lokakuussa ja juhlii 10 vuotta sitten julkaistua levyään "Beaten into Submission". Yhtye soittaa yhteensä 8 keikkaa. Kiertueella bändi vääntää koko albumin alusta loppuun ja encoressa on luvassa uudempaa ja jopa täysin uutta materiaalia. Liput 5€, ennakkoliput myy LIVETO.FI tästä linkistä!

To 10.11.2016
OLAVI UUSIVIRTA
Olavi Uusivirta on suomalaisen rockin kirkkaimpia tähtiä. Kuusi studioalbumia ja yhden kokoelman julkaissut Uusivirta on tunnettu lukuisista hiteistään, joihin lukeutuvat muun muassa ”On niin helppoo olla onnellinen”, ”Salmisaaren Salome”, ”Ukonlintu ja virvaliekki”, ”Nukketalo palaa”, ”Tiet etäisyyksiin”, ”Kauneus sekoittaa mun pään”, sekä Anna Järvisen kanssa levytetty ”Nuori ja kaunis” -duetto. Liput 15€, ennakkoliput myy LIVETO.FI tästä linkistä!

To 17.11.2016
PAIN (SWE)
TURMION KÄTILÖT (FIN)
Syksyllä on sen luokan hurlumheitä tiedossa, että näiden hommien jaloista on parempi pysyä poissa, mikäli vähänkään arveluttaa. Tai ehkä juuri siksi pitääkin mennä paikalle. Nyt on nimittäin niin, että aikaisemmin ilmoitettu Pain-kiertue saa vahvistusta myös Turmion Kätilöistä. Lindemann-yhteistyönsä toistaiseksi hyllylle laittaneen Peter Tägtgrenin johtama Pain kiertää pitkästä aikaa (tuore Coming Home -albumi vyötäröllä) ja ruotsalaisryhmän odotukset keikkojen suhteen ovat korkealla. "Minähän rakastan Turmion Kätilöitä ja 2 Times Terroria, ja tuskin maltan odottaa näitä vetoja. Jotenkin luulen, että Turmio-kavereiden kanssa kaatuu yksi tai useampikin saunakalja", uumoilee Tägtgren. Liput 20€, ennakkoliput myy LIVETO.FI tästä linkistä!

La 19.11.2016
PAULI HANHINIEMEN RETKUE
Pauli Hanhiniemi is back with his first single of the new album due for release in October! "Suru Teki Lähtöään" can now be streamed on Spotify! Pauli Hanhiniemen Retkue will also tour Finland this autumn to support the new album. Liput 15€, ennakkoliput myy LIVETO.FI tästä linkistä!

To 1.12.2016
STAM1NA
Lemiläinen metalliyhtye Stam1na kiertää tiiviisti ympäri Suomen koko loppuvuoden. 43 keikkaa käsittävä Cube Libre 2016-kiertue starttaa 10. kesäkuuta Tampereen South Park-festivaaleilta ja kestää aina joulukuun puoleen väliin saakka. "Kaivakaa kesä- ja syyskuutiot pakkasesta, kohta läikkyy & kolisee! Loppuvuoden kiertuetetris kattaa mahdollisimman laajalti Suomen. Tätä on odotettu, Elokuution levittämistä ennätysmäärissä!”, kehottaa Stam1nan Antti ”Hyrde” Hyyrynen. Liput 20€, ennakkoliput myy LIVETO.FI tästä linkistä!

Pe 2.12.2016
NICKE BORG (SWE) - Acoustic & Raw
Backyard Babiesin laulaja-kitaristi Nicke Borg saapuu joulukuussa Suomeen kolmelle keikalle. Backyard Babies jäi vuonna 2009 tauolle. Silloin syntynyt Nicke Borg Homeland on artistin vastaveto menneelle uralle. Kaksikymmentä vuotta katurockia ja kovaa kiertue-elämää Backyard Babiesin keulassa vaihtui rauhallisemmaksi tyyliksi ja soundiksi, jossa kuuluu suoran rockin lisäksi myös Johnny Cashin ja Steve Earlen vaikutus. Liput 10€, ennakkoliput myy LIVETO.FI tästä linkistä!

Pe 9.12.2016
RECKLESS LOVE
Hyväntuulisen hardrockin lähettiläs Reckless Love julkaisi 4. maaliskuuta neljännen albuminsa, InVader. Albumi julkaistaan Suomen lisäksi Iso-Britanniassa, Yhdysvalloissa, Saksassa, Ruotsissa ja Benelux-maissa. Pepe Reckless kuvailee InVaderia bändin uran rohkeimmaksi ja monipuolisimmaksi kokonaisuudeksi, vaikka sen eteen jouduttiinkin vuodattamaan verta, hikeä ja kyyneleitä.

 Liput 15€, ennakkoliput myy LIVETO.FI tästä linkistä!Kuopio
Helsinki
Tampere
Tekniikka
showtime