yla
header
banner
oikea
To 25.1.2018
VALONI
Valoni on Kuopiolainen viisihenkinen bändi, joka soittaa tunnelmallista runollista poppia proge-vivahteella. Settilistalta löytyy kappaleita tunnelmallisesta herkistelystä funkkiin. Musiikin ydin on laululyriikoissa, tarttuvissa melodioissa sekä yhdessä hiotuissa sovituksissa, joihin on kuitenkin jätetty sopivasti liikkumatilaa.
Vapaa pääsy!

Pe 26.1.2018
KAKSINEN
Kaksinen on duo. Paitsi siinä on viisi jäsentä. Joskus vähemmän, harvoin enemmän. Ainakin se on Make ja Bertta. Ja Anna ja Atte ja Timppa.
Tämä yhtye onkin jo monelle tuttu. Musiikkialan ammattilaiset ovat lausuneet Kaksisesta muun muassa:
- ”Ai Kaksinen? Hassu nimi.” - Pauli Hanhiniemi
- ”Enkös ole tavannut teidät aiemminkin?” - Jarkko Martikainen
- ”Tää on meidän bäkkäri, ei teidän. ” - Vesterinen yhtyeineen
- ”Ei niin paskaa kuin ensinäkemältä voisi luulla.” - Mikko Tegelman
- ”Hei toi on se Kaksisen basisti!” - Tuntematon juopunut Jurassicrockissa
Mutta ennen kaikkea Kaksinen on yhtyeen jäsenten äitien mielestä ihastuttava, vaikka ovatkin toisilleen huonoa seuraa.” Vapaa pääsy!

La 27.1.2018
2 TIMES TERROR
Suuren kysynnän ja erittäin onnistuneen kesän 2017 John Smith Festival -keikan myötä 2 Times Terror on päättänyt aktivoitua. Bändi on tällä hetkellä studiossa uusien biisien kimpussa. Kuuden esiintymisen sarjatulitus alkaa Kouvolasta tammikuun lopulla ja päättyy maaliskuun alussa Helsinkiin. Industrial metal -yhtye 2 Times Terror on koko uransa ajan keikkaillut erittäin harvakseltaan. Nyt kuuntelijoiden pyyntöön vastataan minikiertueella. Liput alk. 10€

To 1.2.2018
BLOODRED HOURGLASS
Mikkeliläisyhtye Bloodred Hourglass on edennyt urallaan kolmanteen studioalbumiin ja nimeä ”Heal” kantava levy julkaistaan Ranka Kustannuksen kautta perjantaina 20.10.2017. Yhtye suuntaa odotetun kolmoslevyn myötä asiaankuuluvasti myös tien päälle ja nähdään tammi-helmikuun aikaan peräti kymmenellä eri paikkakunnalla. Bloodred Hourglass saapuu Kuopioon helmikuussa ja nähdään torstaina 1.2.2018 Henry’s Pubin lauteilla. Tervetuloa! Liput alk. 6€

Pe 2.2.2018
JUJU
Juju aka Julius Kivi. Kantaa-ottavista lauluistaan tunnettu artisti, sulauttaa monta genreä yhteen, laulun ja räpin keinoilla. Tämä kultalevyn ja pari platina sinkkua tehtailleen Spotify Spotlight artistin kappaleita on toistettu suoratoistopalveluissa yli 10 miljoonia kertoja ja hän on ollut myös ehdolla Emma-gaalassa. Julius Kivi on ollut myös ehdolla politiikassa sekä ottanut osaa YLEn keskusteluohjelmissa mm. kohutussa Kannabis-illassa.
Liput alk. 7€.

La 3.2.2018
FTI
Helsinkiläinen For The Imperium on tunnettu äkkiväärästä post-hardcoresta ja metallisesta raivosta, mutta nyt tämä raja-aitoja kaatava yhtye loikkaa kerralla ulos metallilaatikosta, ja kauas loikkaakin. Uuden FTI-nimensä alla nelikko jatkaa musiikillista tutkimusmatkaansa ilman basistia, ja kokka kääntyy kohti kokonaan toisenlaisia musiikillisia ulappoja, kompassin osoittaessa nyt kohti elektronisen musiikin aavoja. FTI vuosimallia 2017 on musiikillisesti yhtä suvereeni kuin aina ennenkin. Metallisen raivon väistyessä taka-alalle, yhtyeen legendaarinen taitotaso luo puitteet entistä väkevämmille tunteille. Yhtyeen musiikki on nyt sielukkaampaa, entistäkin yllättävämpää ja monitahoisempaa. FTI on musiikillinen seikkailu. Se on valmis loistamaan. Liput alk. 7€

Ke 7.2.2018
FREESTYLE OR DIE
Freestyle Or Die on vapaan mikin ilta räppäreille ja räpistä kiinnostuneille. Mikki on avoin kokeneille ja kokemattomille. Osallistuminen onnistuu ennakkoon ilmoittautumatta ja jokainen osallistuja palkitaan. MC Niko Nova isännöi iltaa ja DJ:t RR sekä Hauta huolehtivat musiikista ja taustoista.
Ovet aukeaa klo 21 ja open mic alkaa klo 22. Vapaa pääsy!

To 8.2.2018
WANHAT AJAT
Wanhat Ajat soittaa rokkinsa niin vauhdilla, raskaudella kuin sensitiivisemmillakin vivahteilla. Uusi levy on jo muhimassa, joten keikalla kuullaan niin uusia kuin vanhojakin punk-grunge-wauhtirock-iskusävelmiä. Tule todistamaan Varkauden vihmerin rokkipoppoo! Vapaa pääsy!

Pe 9.2.2018
ROKATAAN YHDESSÄ HYVÄÄ
Henry´s Pubin House Bandista tutut Jukka "Kole" Kolehmainen ja Kalle ”Calle” Pakarinen täyttävät vuosia ja herrat päättivät sen kunniaksi järjestää hyväntekeväisyyskonsertin, jonka lipputuotot lahjoitetaan Kime 4 Kidsin kautta Alavan sairaalan lastenpsykiatrian kriisiosastolle. Konserttipaikaksi luonnollisesti valikoitui kaiken kansan Henry´s Pub. Henry´s House Band nähdään tuona iltana SUUREMPANA KUIN KOSKAAN! Bändissä mukana taustalaulajat, puhallinsoittajat ja vierailevat artistit. Vierailevista staroista koostuva joukko on erittäin mielenkiintoinen, sillä esiintymään saapuu niin tangokuningatar, suomiheavyn kärkiartisteja, unohtamatta ysäri kulttibändin solistia tai nuoria Kuopiolaisia nousevia artisteja rap- ja rockmusiikin saralta. Yleisö tulee kuulemaan isoja hittejä isosti sovitettuna! Henry´s House Band feat. MC Raaka Pee, Tommi "Tuple” Salmela, Tiina Räsänen, Sari "Sakke" Wallenius, Niko Nova, Aarni Metsäpelto, Tatu Metsäpelto, Calle
Ovet klo 21, showtime klo 22 ja liput alk. 10€.

La 10.2.2018
MC RAAKA PEEN YSÄRIDISKO
Humpan juoni on varmaan tuttu ennestään, mutta kerrataan nyt vielä: "Tästä ei pelkällä jysärillä selviä, siinä on Lumi Pyryssä ja Pyry Lumessa kun MC raaka Pee pistää ysärillä sinunkin sinusrytmit sekaisin. Tule ja tuuppaa takamuksesi vuoden parhaisiin bileisiin. ILIMASET ON NÄMÄ BILLEET!" Tuumaa Mc Raaka Pee!

To 15.2.2018
LUMITIN PENKKARIT
Kuopion Taidelukio LUMIT juhlii penkinpainajaisiaan perinteisesti Kuopion Henry's Pubissa 15.2.2018, jossa meno äityy mitä huimemmaksi abiturienttien mukana. Juhlakansaa viihdyttämässä on koulun oma penkkaribändi, jonka settilista on abiturienttien kovia toivebiisejä tyylirajoja kaihtamatta täynnä. Tapahtuma on yksityistilaisuus klo 19-21. Vapaa pääsy klo 21.00 jälkeen!

Pe 16.2.2018
IHANA LEIJONA
”MM-95 nevö forget. Sinä vuonna en ollutkaan enää ainoo mun ikänen joka kuunteli Wigwamia. Krogeruksella ja Ristolla oli progebändi Progerus. Vanhempia jätkiä, jotenkin pääsin soittaan niiden kaa ja laitoin putkivahvistimen niin lujalle kuin pystyin ja soitin parhaan äänen jonka osasin. Se teki vaikutuksen, taisivat ajatella että ihan kova jätkä. Krogeruksen kanssa oon soittanut siitä lähtien koko ajan, Ristoo näin aika harvoin. Meillä tais olla joku naissotkukin, mutta sellasta se on kun nuoriso villiintyy. MM-95, siitä on jo kakskytä vuotta, ja nyt mä tein nipun suomenkielisiä biisejä. Silleen viattomasti kuin ysiviis. Kun esikuvat olivat Zeput, Zappa ja Zipelius. Aika romanttisia viisuja. Antaa olla, ihanaa. Ihan kuin -95. Ekana pyysin bändiin Haaviston Ollia. Mä tutustuin steel-idoliini Olliin jo parikymppisenä. Olin kyllä tosi ilahtunut, kun tajusin että sekin rakastaa Wiguja. Ja Zappaa. Krogeruskin mukaan, muistin Wigut. Siitä muistin Riston. Ai kuinka hieno pari, Olli ja Risto, ajattelin. Enkelin siiveniskuja stilikalta höystettynä Riston synteettisellä vieraantuneisuudella. Vaikka tekee kipeää, ei haittaa. Sitten tarvittiin vielä yks jätkä joka ei oo kuunnellu Wiguja. Kämäräisen Jaakko, soittaa ja laulaa upeasti ja ollaan Uusivirran bändissä touhuttu paljon. No niin, hyvä moni-ilmeinen ryhmä. Nyt huudetaan."
Liput alk. 7€

La 17.2.2018
RAAKA-AINE
Lahtelainen Raaka-Aine on modernin suomirockin tulenkantaja.
Yhtye julkaisi ensimmäisen levynsä vuonna 2010 ja siltä löytyvää Miehen työ -hittikappaletta on kuunneltu Youtubessa ja Spotifyssä yli 5 miljoonaa kertaa. Tuoreimman neljännen albuminsa yhtye julkaisi elokuussa 2016 ja uudella levyllä nuoruusvuosien punk-rock on vaihtunut moderniin raskaaseen rokkiin, jossa yhdistyvät raskaat riffit sekä popimmat melodiat. Teksteissään Raaka-Aine on aina pureutunut suomalaisen miehen sielunmaisemaan, päihdeongelmiin, sekä parisuhdekiemuroihin. Raaka-Aine on parasta livenä ja keikoilla tärkeintä on saada yleisön päät heilumaan musiikin tahdissa! Yhtye on kiertänyt Suomea jo vuosien ajan ja satojen keikkojen kokemus näkyy ja kuuluu livenä! Tule keikalle! Vuonna 2017 yhtye laajensi olemustaan uudella jäsenellänsä Matti Toivosella! Liput alk. 10€

Ke 21.2.2018
GOOD VIBE REVOLUTION
Good Vibe Revolution rantautuu ensimmäistä kertaa tällä kokoonpanolla Sawon mualle 21.2.2018 Kuopion Henry's Pubiin! Luvassa omaa tuotantoa ja ehkäpä myös jokunen timanttinen coveri. Tuu paikalle näkemään ja kokemaan omin silmin! Seuraa meitä myös Spotifyssa, pian julkaistaan lisää musaa ja lisäksi pääset kuuntelemaan meidän suosikkibiisejä GVR -playlistilta.
Vapaa pääsy!

Pe 23.2.2018
KUOPION KOMEDIAFESTIVAALI PRE-WEEKEND:
KLO 19.00 Tomi Haustola, Tommi Ylimäinen, Heli Sutela ja Riku Suokas​.
LIPUT TÄSTÄ ALK. 20,50€
KLO 22.00 Riku Suokas, Anitta Ahonen, Heli Sutela ja Ali Jahangiri
LIPUT TÄSTÄ ALK. 20,50€

La 24.2.2018
LEO
PASA
Kiistatta tämän hetken kiinnostavimpiin uusiin artisteihin lukeutuva LEO julkaisi 1.9. uuden singlen “Kaikki mitä rakastin”. Kappale on 26-vuotiaan laulaja-lauluntekijän viides sinkku lokakuussa ilmestyneeltä debyyttialbumilta “LEO”. Levyltä on aikaisemmin julkaistu kappaleet “Mun piti olla sun”, “Kylmä ja sataa”, “Mä valehtelen” sekä “Sano mitä sanot”, joka viihtyy edelleen Suomen radioiden top100 soitetuimpien biisien listalla. 2000-luvun alussa lapsuudenystävysten perustama Pasa julkaisi debyyttialbuminsa syksyllä 2011. Samana vuonna bändi valittiin musiikkialan ammattilaisten järjestämään Tulevaisuuden tusina -äänestykseen sekä Emma-tulokasehdokkaaksi vuonna 2012. Sen jälkeen yhtye jäi pitkälle tauolla ja on valmistellut toista pitkäsoittoaan kaikessa rauhassa. Uudelta albumilta on julkaistu hiljattain ensimmäiset singlet Jää vielä Helsinkiin, Ei vaihdeta numeroita sekä Yoko & John. Loppukesästä 2017 Pasa teki kauan odotetun paluun keikkalavoille. Liput alk. 8€

HUOM, Keikalle on myynnissä rajoitettu erä Veikkauksen sponsoroimia "Kaveri mukaan"-lippuja, joilla sinä ja kaverisi pääsette keikalle yhden hinnalla!


Pe 9.3.2018
JARKKO MARTIKAINEN
Jarkko Martikainen on monien kulttuurialojen mies, mutta tärkeimpänä maalina on aina ollut laulunteon, levytysten ja keikkailun kolmiyhteys. Jarkko kirjoitti facebook-sivuilleen seuraavaa: Viimekertaisen Jyväskylän-keikkani jälkeen joku oli piirtänyt settilistan alakulmaan sydämen ja kirjoittanut: "Tule Kuopioon!" Hän olettaakseni tarkoitti "keikalle Kuopioon!", ja sinne näyn päättävän alkuvuoden maankiertoni. Liput ennakkoon alk. 10€ ja ovelta liput 15€.

La 10.3.2018
ANAL THUNDER
Lappeenrantalaislähtöinen viihdeorkesteri ANAL THUNDER täyttää tänä vuonna kunnioitettavat 20 vuotta ja tekee sen kunniaksi mittavan Suomen kiertueen, joka ulottuu myös Kuopion rock-pyhättöön Henrys pubiin. Anal Thunder lanseeraa juhlavuotensa kunniaksi oman Ass Monkey -viinan, josta voidaan ottaa koko ilta huikkaa samalla kun kuunnellaan punkkia ja jorataan. Liput alk. 7€

Pe 16.3.2018
PYHIMYS
F
Pyhimys julkaisee alkuvuodesta 2018 uuden levynsä ”Tapa Poika” ja suuntaa levyn myötä kattavalle Suomen kiertueelle. Kiertue käynnistyy maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna ja käsittää 14 keikkaa ympäri Suomea, huipentuen toukokuussa Helsingin Tavastialle. Artisti tarjoili esimakua keväästä jo marraskuussa, levyn ennakkokeikalla, Helsingin Valkoisessa Salissa. Alle minuutissa loppuunmyyty keikka oli poikkeuksellisen tunnelmallinen katsaus artistin sisimpään ja musiikilliseen maailmankuvaan. Esiintyminen keräsikin vuolaasti kiitosta sekä kriitikoilta että yleisöltä. ”Tapa Poika” tulee olemaan ensi vuoden puhutuimpia rap-julkaisuja ja livenä Pyhimyksen musiikki päästää kuulijan lähelle. Kevään keikoilla yleisö pääsee keskittymään musiikkiin, mutta myös tanssimaan ja tunnelmoimaan musiikin mukana. Kiertueella Pyhimyksen lämppärinä nähdään kotimaisen musiikkikentän nuori lupaus F. Rohkeasti tv-esiintymisellä ja Azelia Banksin lämmittelijänä live-uransa avanneen F:n musiikissa yhdistyy rap, laulu sekä elektronisesta musiikista vaikutteita ottava tuotanto. Keikoillaan artisti rikkoo rajoja ja venyttää julkisen naiskuvan kapeaa marginaalia. Liput alk. 15€

La 17.3.2018
LET THERE BE MALCOLM: AC/DC TRIBUTE
Let There Be Malcolm: AC/DC Tribute valtaa Henry's Pubin maaliskuussa! Kuopiolaiset rokkarit kokoontuvat räimimään kattavan setin AC/DC-klassikoita vastikään edesmenneen Malcolm Youngin muistoa kunnioittaen. Illan "house band" koostuu Block Buster -yhtyeestäkin tutuista soittajista ja keikalla tullaan kuulemma näkemään liuta myös muita tuttuja naamoja; Vieraileviksi artisteiksi on ilmoittautunut muunmuassa Turmion Kätilöissä vaikuttavia herrasmiehiä. Tätä rock n' roll-spektaakkelia ei kannata missata! Liput alk. 5€

La 31.3.2018
OLAVI UUSIVIRTA
Syksyllä uransa ensimmäisen konserttisalikiertueen tehnyt ja kiitellyn live-albumin "Olavi elää!" julkaissut, sekä viime vuonna "Olavi"-albumillaan Rock-Emman voittanut Olavi Uusivirta kiertää keväällä Suomea puolentoista kuukauden ja 23 keikan verran. Rundi pitää sisällään muun muassa "Tavastian Valtaus 2018" -viikonlopun, joka sisältää neljä toisistaan poikkeavaa keikkaa. Neljä sen viikonlopun kuudesta lipputyypistä myytiin/varattiin loppuun alle viidessä minuutissa. Lisäksi erityishuomioina esimerkiksi Olavin ensimmäinen oma ilta Tampereen Pakkahuoneella, ja paljon uutena nousevana keikkapaikkana mainetta niittänyt Aulanko Areena Hämeenlinnassa, sekä Turun Klubin perinteitä ansiokkaasti jatkava Gong.
Liput alk. 15€

Pe 13.4.2018
VESTA
Kotimaisen popin kirkkaimpiin lupauksiin lukeutuva Vesta suuntaa kevätkiertueelle ensi vuoden huhtikuussa. Kiertue starttaa Oulun 45 Specialista 6.4. ja päättyy Helsingin Tavastiaan 28.4. Kyseessä on artistin keväällä ilmestyvän debyyttialbumin julkistuskiertue. Muun muassa Soundin vuoden tulokkaan palkinnon pokannut Vesta on tehnyt niin faneihin kuin kriitikoihinkin lähtemättömän vaikutuksen kohtalokkaalla äänellään ja koskettavilla sanoituksillaan. Viime perjantaina pöhinä kohosi uusiin korkeuksiin, kun Vesta julkaisi uuden ”Ota Varovasti” –sinkkunsa, joka tuo juuri sopivan määrän sähköä ja kaihoa talven pimeyteen. Liput alk. 10€

La 14.4.2018
THE HOLY
Vuonna 2016 julkaistu viiden biisin EP, More Escher and Random Notes, laukaisi The Holyn kiertämään klubeja kotimaan lisäksi myös laajalti ympäri Eurooppaa. Suomessa bändi on nähty jo lähestulkoon kaikilla isoilla festivaaleilla ja vuosi 2017 kulminoitui spektaakkelimaiseen esiintymiseen Flow Festivalilla. Tällä hetkellä The Holy on vuorautunut syvälle studion uumeniin, viimeistelemään uutta albumiaan, joka julkaistaan vuoden 2018 alussa. Ensimmäisen täyspitkän julkaisun myötä vuosi 2018 tulee lähtemään käyntiin The Holyn osalta reippaasti. Albumin lisäksi luvassa on kymmenen kaupungin Suomen kiertue.
Liput alk. 8€Kuopio
Helsinki
Tampere
Tekniikka
showtime